Voorzieningen

Onderstaand treft u een overzicht van de verschillende voorzieningen die de gemeente Veendaal haar inwoners en bezoekers heeft te bieden.

Onderwijs

Veenendaal telt in totaal negentien protestants-christelijke, katholieke en openbare basisscholen, die zijn verspreid over zo’n 32 vestigingen. Tevens heeft Veenendaal twee scholen voor speciaal onderwijs. Dragonder-oost krijgt een unieke Brede Wijkvoorziening; hier vindt u kinderopvang, Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en verschillende wijkactiviteiten onderdak één dak.

Er zijn vier scholen voor voortgezet onderwijs, twee vestigingen van Regionale Opleidingscentra en één school voor hoger beroepsonderwijs. Bovendien kunt u(w kind) terecht bij de Volksuniversiteit Veenendaal.

Verkeer

Op verkeersgebied is in Veenendaal altijd veel te doen. Variërend van gehandicaptenparkeerkaarten tot reconstructies van wegen, maar ook van openbaar vervoer tot verkeersveiligheid en de inrichting van 30 km-zones. De afgelopen jaren is daar hard aan gewerkt en de komende jaren zal dat ook door blijven gaan.

Winkelen

In 2004 is Veenendaal uitgeroepen tot beste koopstad van de provincie Utrecht. Veenendaal heeft dan ook het meest complete winkelcentrum van midden-Nederland.

U vindt in Veenendaal meer dan 300 winkels. De winkels zijn grotendeels overdekt in luxueuze winkelgalerijen. Het winkelcentrum wordt nog steeds uitgebreid. Bovendien kunt u in de diverse woonwijken terecht bij de verschillende wijkwinkelcentra. U kunt in het centrum gebruik maken van ruime parkeergelegenheid tegen een consumentvriendelijk tarief.

Sport

Veenendaal kan zich met recht een sportieve gemeente noemen. Meer dan 20.000 inwoners sporten in clubverband bij een van de zeventig sportverenigingen in Veenendaal. En dan hebben we het nog niet over alle hardlopers, skaters, fietsers en zwemmers die individueel sportief actief zijn.

Sportservice Veenendaal stimuleert Veenendalers die niet of nauwelijks aan sport- of bewegingsactiviteiten deelnemen. Daarnaast ondersteunt Sportservice verenigingen als zij hulp nodig hebben bij het opzetten van hun organisatie, het opleiden van vrijwilligers en bij vragen over wet- en regelgeving.

Cultuur

Musicals, opera’s, theater, cabaret, dans: u vindt het allemaal in gemeente Veendaal. Tevens zijn de plannen voor een cultuurplein, waar onder meer muziekschool De Muzen en de bibliotheek zich zullen vestigen, in een vergevorderd stadium. Tevens vindt u in gemeente Veenendaal een bibliotheek, een gemeentearchief, twee musea, een theater, een bioscoop, twee muziekscholen, vier muziekverenigingen en 15 buurthuizen/wijkverenigingen.

Zorg en welzijn

In Veenendaal treft u een rijk geschakeerd geestelijk leven aan. Kerken van uiteenlopende signatuur kunnen door u worden bezocht. Ouderen kunnen in Veenendaal terecht bij diverse activiteitencentra. Er zijn mogelijkheden voor dagverzorging, maaltijdvoorzieningen, deelname aan een alarmeringssysteem etc, via de Stichting Welzijn Ouderen (SWO). Tevens organiseert deze stichting sportieve activiteiten voor ouderen onder het motto "Gezond ouder worden, dat doe je zo!"

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Boechorst
Kanaaloevers
Poortwijk
Kadijken
Dragonder Oost
Piekenhoef
Schuytgraaf
Nagtegael
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions